Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Íme a zongoraszállítás precíz munkafolyamata

Íme a zongoraszállítás precíz munkafolyamata

A zene és a kultúra egyik kiemelkedő és meghatározó hangszere a zongora. A hangszer, amelynek a hangja átjárja az operaházak és a fenséges zenei előadások termeit. Az egyik legdrágább hangszer, amit sajnos nem engedhet meg magának bárki. Bővebben »

Kiemelkedően nagy szerepet játszik a zene a demencia megelőzésében

Kiemelkedően nagy szerepet játszik a zene a demencia megelőzésében

Christo Pantev a Rotman Research Institute neurológusa, és egyben a világhírű demencia kutató nemrégiben egy friss tanulmányban összegezte azokat a megfigyeléseit, amelyek a betegség és a zene kapcsolatát elemezték. Christo ugyanis ismét meglepődött azon, hogy azok a páciensei, amelyek rendszeresen játszanak valamilyen hangszeren, általánosságban sokkal életerősebbek és aktívabbak, mint azok, akik nem ismerik a zene gyógyító erejét. Bővebben »

Megkönnyíti a zenehallgatást az iPhone távirányítója

Megkönnyíti a zenehallgatást az iPhone távirányítója

Az iPhone önmagában már az utóbbi években előlépett egyfajta presztízstermékké, amit elsődlegesen annak köszönhet a telefon, hogy konkrétan egy összetett médialejátszóvá lépett elő, aminek köszönhetően az okostelefonokhoz hasonlóan bármit kivitelezhetünk, így a telefonálás mellett internetezhetünk, játszhatunk, filmet nézhetünk és a többi. Bővebben »

Egészséged érdekében hallgass te is klasszikus zenét!

Egészséged érdekében hallgass te is klasszikus zenét!

A zenének gyógyító ereje van, ezt már tudjuk egy ideje. De hogy pontosan miben is segítenek a legnagyobb zeneszerzők? Beethoven például képes csökkenteni a vérnyomásunkat? Esetleg Mozarttól jobban alszunk? Noha ezek a kijelentések, illetve költői kérdések talán abszurdnak tűnnek, összességében mégis kijelenthető, hogy igen, pontosan erről van szó. Az alábbiakban a témával kapcsolatos legeredményesebb kutatásokat gyűjtöttük össze! Bővebben »

A Rock and Roll zene története

A Rock and Roll zene története

A könnyűzenei műfaj még a II. világháború után robbant be a köztudatba, ami nem várt kulturális forradalmat okozott szerte a világon. A rock zene erősen növelte a szülők és gyermekeik közötti szakadékot. A lázadó kamaszoknak a zene lehetőséget nyújtott a bennük szunnyadó életérzés kimondására. Bővebben »

X-faktor 2014: Ilyés Jenifer kiesett

Ilyés Jenifer számára ért véget az X-faktor

Múlt héten megkezdődtek a döntők az X-faktorban, elsőként a Pálinka Republikot küldték haza a tévénézők és a zsűri. Ezen a héten Ilyés Jenifer és Andelic Jonathan kényszerült párbajozni. A borítékok nem nyíltak ki, a zsűritagok saját maguktól döntöttek, három az egy arányban Jonathant vitték tovább. Bővebben »

Vasárnap véget ér a Sztárban sztár – jön a döntő!

Sztárban Sztár döntősök - Keresztes Ildikó már nem lehet ott a legjobbak között

A TV 2 nagy sikerrel vetített zenés, szórakoztató műsorát vasárnap láthatják utoljára a televízió nézők. A Sztárban sztárnak ez volt a második évada, idén sem kellett szégyenkezniük a készítőknek és a szereplőknek, hétről hétre mosolyt csaltak az emberek arcára. Bővebben »

Megvannak az X-faktor döntősei

A 2014-es X-faktor döntősei (fotó: RTL Klub)

Évek óta jól bevett szokás már, hogyha szeptember, akkor az RTL Klub elkezdi sugározni az X-faktort. Mostanra a teljes mentorgárda lecserélődött, Geszti Pétert sem láthatjuk ítészként, helyette a külföldön már nagy sikereket arató Little G ugrott be a helyére. A néhány selejtező után pedig kialakult a 12 fős mezőny, már csak a „vigaszágasnak” kell meglennie. Bővebben »