Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Megkönnyíti a zenehallgatást az iPhone távirányítója

Az iPhone önmagában már az utóbbi években előlépett egyfajta presztízstermékké, amit elsődlegesen annak köszönhet a telefon, hogy konkrétan egy összetett médialejátszóvá lépett elő, aminek köszönhetően az okostelefonokhoz hasonlóan bármit kivitelezhetünk, így a telefonálás mellett internetezhetünk, játszhatunk, filmet nézhetünk és a többi.

A készülékhez számtalan hasznos kiegészítő elérhető, amelyek kiegészítik, illetve jobbá teszik az élményt, így például egy olyan különleges füles is vásárolható hozzá, amely egyben távirányítóként is szolgál a hordozható masinához.

Füles + távirányító egy kiegészítőben

A fülhallgató egy igazi multifunkciós eszköz, amelyen alapvetően mindössze három gomb kapott helyet. Ebből kettő rögtön a hangerőszabályzásra szolgál, vagyis egyikkel hangosabbá tehetjük, a másikkal halkíthatjuk a hangot. Ezeken kívül egy jelöletlen középső gomb is található rajta, ami a kiegészítő különlegességét is adja, hiszen alapesetben a zene vagy a videó elindítására és leállítására szolgál, azonban vannak olyan kombinációi és lehetőségei, amelyekben más, sokkal okosabb és kombináltabb lehetőségekre is képes. A beépített mikrofonnak és ennek a három gombnak köszönhetően tehát olyan összetett dolgokat tudunk kivitelezni, mint egy komolyabb távirányítóval.

  • A legnépszerűbb távirányítós alkalmazások: megnézem

Példának okáért még hívást is fogadhatunk a középső gomb megnyomására, ami talán egy banális opciónak tűnik, de ha hívás futott be készülékünkre, elegendő lesz csak megnyomni a középső gombot, hogy felvegyük, majd újra megnyomni, ha le akarjuk tenni a készüléket, amit így még csak a zsebünkből sem kell kivenni. Sőt mi több, a telefon képes érzékelni a nyomás hosszát is, így amennyiben nem igazán akarunk hívást fogadni akkor éppen, csak nyomjuk meg hosszabban a középső gombot, és a telefon azt érzékeli, mintha kinyomtuk volna. Ezen felül rövid gombnyomással váltogathatunk is a hívások között, ezáltal automatikusan átkapcsolhatunk a tartott beszélgetésekre, és így tovább.

Fotózz és hallgass zenét

Megkönnyíti a zenehallgatást az iPhone távirányítója

Megkönnyíti a zenehallgatást az iPhone távirányítója

A rendkívül egyszerű kezelhetőséggel, de mégis nagyon összetett lehetőségekkel bíró távirányító segítségével gombnyomásra felébreszthetjük továbbá iPhone-unk segédjét, Sirit, de a headset által akár fotózáshoz is felhasználhatjuk a gombokat. Ez azért különösen nagy pozitívum, mert ha szépen beállítottunk egy képet, akkor nem kell azt még csak egy milliméterrel sem megmozdítanunk, csak meg kell nyomnunk a fejhallgatón a hangerő gombot ahhoz, hogy azonnal fotózzunk. Sőt, a középső gombbal előtte akár exponálhatjuk is a képet!

A kis háromgombos távirányító ezen felül a zenei funkciók tekintetében is rendkívül jó szolgálatot tesz, hiszen a hangerő szabályozása értelemszerű feladatot tölt be ezen a téren, míg a középső gombokkal nyilvánvalóan a zene indítását és megállítását tudjuk kivitelezni. A távirányítóval azonban számokat is válthatunk, ehhez csak meg kell nyomnod kétszer egymás után a középső gombot, ha pedig belepörgetnénk a dalba, a második gombnyomást hagyjuk hosszan lenyomva, és máris belepörgettünk a dalba.

1930 megtekintés, 1 a mai napon