Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Szerelem a különböző kultúrákban

A szeretet nyelve országonként és régiónként változik; az ázsiai emberek nem ugyanúgy mutatják ki a szeretetüket, mint az európaiak. Az elmúlt évtizedekben megpróbáltak megfejteni mindent, ami a szerelemmel és a szerelembe eséssel kapcsolatos, mert bár azt hihetnénk, hogy ezek ugyanazok, az eredmények igazán meglepő adatokat hoztak.

Ázsia

A nyugati kultúrákkal ellentétben Japánban a legszenvedélyesebb csókok a nyakra vagy a kézre összpontosulnak. Amikor a házasságról van szó, a szerelem gyengéd ragaszkodássá válik. Valójában a nők szeretete férjük iránt toleráns és elnéző, és mindennapjaikat az otthon és a család gondozásának kell szentelniük. Kínában a csók nagyon intim gesztus. Emiatt általában nem látni párokat csókolózni az utcán. Sok ázsiai például nem nagyon mutatja ki az érzelmeit a testbeszédén keresztül: az érintés tilos a normális beszélgetés során, különösen, ha az ellenkező nemű emberekről van szó.

Európa

Európában az olaszok a legromantikusabbak és a legkevésbé szégyenlősek, ha a szeretet kimutatásáról van szó. Azt mondják, hogy napi üzeneteik 50%-a tartalmazza a “szeretet” szót. A férfiak általában rendszeresen bókolnak a partnerüknek, és nem sok gondot okoz nekik az érzelmeik kimutatása.

gyogyit

Afrika

Manapság a szerelem egyes afrikai törzseknél inkább bizonyos fizikai képességekhez kapcsolódik, és ezeket a férfiaknak kell bemutatniuk. Nigériában található a Wodaabe Fula törzs, amely egy érdekes eseményt hirdet, ahol a férfiaknak fel kell öltözniük és ki kell sminkelniük magukat, hogy az előadás végén a leendő feleség választhasson a különböző jelöltek közül.

Eszkimók

Az olyan kultúrákban, mint az eszkimók, a szeretet fogalma inkább a gyengédséghez, a szeretethez és a társasághoz kapcsolódik. Ezért csókolgatják egymást az orrukkal, többször oda-vissza csóválva őket.

Arabok

Az iszlámban a szeretet cselekedete szorosan kapcsolódik a valláshoz, mély spiritualitással bír, így meghaladja az érzelmeket, és a lélek vagy a tudat állapotává válik, amelyet Isten egyik attribútumával azonosítanak.

549 megtekintés, 1 a mai napon