Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Magyar Giro a sport és a kultúra jegyében

A Giro d’Italia ismerősen cseng minden biciklizni kedvelőnek és kétkerekű sportrajongónak. A hosszú múltra visszatekintő kerékpár verseny ugyanis már 1909-ben elstartolt. Az első gigászi hosszúságú bicikliverseny 2447 kilométeres volt és a versenyzőkre 8 szakasz várt. A táv több versenyzőt is csalásra ösztönzött, így 4 sportolót kizártak a versenyből mivel egy szakaszon kerékpározás helyett inkább vonattal utaztak.

Bár a világháború miatt kényszerszünetek szakították meg a sorozatot, a népszerű kerékpárversenyt még a mai napig is rendszeresen megrendezik.

A Giro logója egy végtelen jelet is tartalmaz, amely a szenvedélyt és a végtelen lehetőséget szimbolizálja, ezért Magyarország fontosnak tartja, hogy a 2020-ban hazánkban is jelenlévő versenyszakaszt emlékezetessé és tartalmassá varázsolja. Sió Zoltán, a Giro Hungary2020 projektcsapatának vezetője úgy nyilatkozott, hogy szeretnék ha a sport és a kultúra kapcsolatát jeleníthetnék meg ebben a versenyben, amely három Magyarországi szakasszal lesz jelen a nagy eseményen.

Sportesemény, együttműködésben a művészeti egyetemekkel

girosport

Talán még soha nem látott kapcsolatot kívánnak felmutatni a magyar szervezők azáltal, hogy a meghatározó hazai művészeti egyetemekkel dolgoznak együtt a szervezésben, hogy a szabadidősportot kedvelők széles rétegéhez eljuttassák a sporteseményt. A hazai szervezők szeretnék a verseny által magát a sportot és a kerékpározást is népszerűbbé tenni és minél több embert rávezetni a testmozgásra és az egészség megőrzésre.

Az idei Giro d’Italia 3580 kilométer hosszú lesz és 1909 óta mindössze 13 alkalommal rajtolt el Olaszországon kívül. Ezért Magyarországnak különösen nagy figyelem jut majd, hiszen 2020 májusában Budapestről startol el a nagyszabású verseny.

A háromhetes verseny első alkalommal tartalmaz magyar szakaszokat is. Az első szakasz 8,6 kilométeres budapesti időfutam után Budapest-Győr között, majd Székesfehérvár és Nagykanizsa között mérhetik össze erejüket egymással a sportolók.

1051 megtekintés, 1 a mai napon