Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Kultúra és párkapcsolat

Sok pár szembesül azzal, hogy egymástól eltérő kulturális háttérrel érkeznek a kapcsolatba, ez pedig időnként nézeteltérésekhez vezethet.

Az egyik leggyakoribb kulturális különbség a családi háttér különbözéségéből fakadhat, hiszen mások az igényei annak, aki kevés kulturális programon vett részt gyerekkorában, vagy annak, akinél a kultúra, mint a szépség iránti vágy nem volt jelen az családban, mint annak, aki úgy nőtt fel, hogy egy-egy kiállítás és múzeum látogatása, egy-egy koncert meghallgatása, vagy színházi előadás a mindennapok része volt.

Két eltérő kulturális háttérrel rendelkező embernél felmerül a kérdés, hogy vajon összefésülhető-e a két különböző igény.

Megismerni, de csak lazán

Kultúrafüggő emberként érdemes párunkat megismertetni azokkal a számunkra fontos, és szépséget, értéket képviselő kulturális irányokkal, amelyek a legfontosabbak a számunkra. Legyen szó könnyű- vagy komolyzenei koncertről, veterán autókról, esetleg némafilmekről, bizonyára annak is hatalmas élmény egy-egy kiemelt esemény látogatása, akinek korábban ez hiányzott az életéből.

A kultúra sokrétű: ha rajongunk Indiáért, akkor jó ötlet meghívni egy indiai étterembe a párunkat, hiszen az étel által betekintést nyer ebbe a csodálatosan színes világba. Az étteremben általában zenei ízelítőt is kaphat, és minden bizonnyal örömmel vesz részt az országgal kapcsolatos kiállításon is következő programként.

csokkent

A közös, kulturális igényeket is kielégítő időtöltés jótékony hatásai elvitathatatlanok, és egy-egy problémásabb, pl. merevedési zavarral küzdő párkapcsolatban is üdítő színfolt lesz a kezelés során.

A nyitottság a kulcs

Mivel párunk minden bizonnyal fontos nekünk, legyünk nyitottak az ő igényei iránt is. Akár szeretjük a kulturális programokat, akár nem, vegyük figyelembe, hogy mi az, ami érdekes lehet a számára.

Járjunk nyitott szemmel, tájékozódjunk, és igyekezzünk megtalálni azt a programot és elfoglaltságot, amely kettőnk igényeit kielégíti. Amennyibe párunk érdeklődik a fegyverek iránt, mi magunk pedig imádjuk a történelmet, tökéletes kulturális kikapcsolódás egy-egy történelmi színdarab megtekintése, vagy egy interaktív várjátékon való részvétel.

Így mindketten hódolhatunk a szenvedélyünknek anélkül, hogy bármelyikünk is unatkozna.

325 megtekintés, 2 a mai napon