Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Ismerjük meg közelebbről a vadászati kultúrát hazánkban

A vadászat nem nevezhető hobbinak, inkább egy igen komoly hivatás, mely során nem szabad hibázni! Sokak szerint a vadászat nem csak hagyomány, és kultúra, hanem természetvédelem, mely egészséges élelmiszert „előállító” tevékenységnek is nevezhető.

Ahhoz, hogy semmilyen gond ne merülhessen fel a vadászat során, elengedhetetlen, hogy megfelelő tudással rendelkezzünk. Szerencsére a Magyar Felnőttképzési Centrum keretein belül elvégezhetjük a vadásztanfolyamot, mely csupán 100 órát vesz igénybe, ez pedig körülbelül másfél hónapig tart. A 100 óra valójában 70 elméleti, és 30 gyakorlati órából épül fel. Az oktatók között pedig találhatunk lőkiképzőket, hivatásos vadászokat, illetve vadgazda mérnököket is.

Ilyen ismereteket szerezhetünk egy vadász képzés során

A vadászati kultúra az átlagos kultúra része, ezen belül pedig szoros összefüggésben áll a vadvédelemmel, illetve a vadgazdálkodással is. A vadászatban a megfelelő, etikus viselkedéshez természetesen a vadász öltözet is elengedhetetlen, a küllem és a magatartás pedig egyaránt hozzátartozik a vadászember ismérveihez.

vadasz

A tanfolyam megkezdése után mindent megtudunk a fegyverismerettel, a vadászat gyakorlásának személyi, és tárgyi feltételeivel kapcsolatban, emellett az órák során megismerkedhetünk a különféle vadászati módokkal, az eszközökkel, és a vadászkutyák használatával is.

Ez úttal, a tanfolyam során az oktatók igen nagy hangsúlyt fektetnek a balesetvédelemre, főleg arra, hogy lőtt sérülések ellátása során mik a legfontosabb teendőink, felkészítve minket a szakszerű elsősegélynyújtásra.
Emellett megtudhatjuk azt is, hogy melyek a vadászható emlősállatok, és madárfajok, illetve arról is szó esik, hogy melyek a velük összetéveszthető védett állatok.

Fontos, hogy egy vadász mindig legyen tisztában a természetvédelmi vadászokat érintő jog rendelkezésekkel, illetve ennek a gyakorlati feladataival, de a képzéssel megismerhetjük közelebbről magát a vadászati kultúrát, illetve a hagyományokat is.

755 megtekintés, 5 a mai napon