Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Hazánkban is egyre több az elhízott, túlsúlyos fiatal

Statisztikák szerint, ha nem történik rövid időn belül hatalmas változás, akkor 2035-re a világ lakosságának több mint 50 százaléka, vagyis több mint négymillió ember a túlsúlyos, vagy elhízott kategóriába fog tartozni.

Ezt a jelentést az Elhízástudományi Világszövetkezet (World Obesity Federation) hozta nyilvánosságra. A felmérésekből többek között az is kiderült, hogy igen nagy ívben emelkedik az elhízott gyermekek aránya is.

A szövetség elnöke, Louise Baur ezt a beszámolót egy egyértelmű figyelmeztetésnek hívta, közleményében pedig azt írta, hogy „különösen aggasztó, hogy a gyerekek és a kamaszok körében nő a leggyorsabban az elhízottak aránya.” Ez alól pedig sajnos a magyar fiatalok sem kivételek, hiszen már a 18 -25 évesek közel 30 százaléka számít túlsúlyosnak, 15 százalékuk pedig az elhízott kategóriába esik.

Így ígérnek látványos fogyást a különböző fogyókúrás tabletták

A boltok polcain számtalan fogyókúrás készítmény sorakozik. Ezek nagy része pedig tartós és látványos súlyvesztést ígérnek, általában nagyobb megerőltetés nélkül. Természetesen a valóságban ennél azért jóval összetettebb dologról beszélünk.

gyogynovenyek mukodik

Abban a legtöbb dietetikus, és edző is egyetért, hogy egy jól összeállított, egészséges ételekből álló étrendnek, illetve a rendszeres mozgásnak meg kell hozni a hatását, ehhez pedig nem is kell feltétlenül szednünk valamilyen fogyasztószert. Pedig ezek közül találhatunk teákat, fogyókúrás tablettákat, porokat, és olajakat is.

Ezeknek a készítményeknek a hatása általában ugyanaz, hozzájárulhatnak ahhoz, hogy tartani tudjuk a diétánkat, hiszen nagy részük csökkenteni tudja az étvágyunkat. Ezek a táplálékkiegészítő készítmények azonban csak amolyan segédkezet adhatnak számunkra abban, hogy megtudjuk állni a nassolást, és a legfontosabb folyókúrás szabályok megszegését.

Legyünk körültekintőek akkor, ha ki szeretnénk próbálni bármilyen étrendkiegészítőt, hiszen ma már rengeteg rossz minőségű kapszula, és por kikerül a boltok polcaira. A megfelelő adagolásra is figyeljünk oda, hiszen a rossz adagolásuk akár komoly egészségkárosító hatással is lehet a szervezetünkre.

173 megtekintés, 1 a mai napon