Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

A szexuális kultúra térképe – melyek a legaktívabb nemzetek?

A szexualitás kultúráját sokan vizsgálják, különféle szempontokból vizsgálva az egyes népek, nemzetek szexualitását, elemezve, vizsgálva a múlt lenyomatait. Persze léteznek legendák egyes nemzetekről, hisz a szexualitás mindig is áthatotta a történelmet.

Léteznek sztereotípiák, gondoljunk csak a latin szerető fogalmára, és sok esetben a társadalomban jelen lévő hiedelmeknek bizony van alapja. A szexuális élet zavarairól már kevesebb szó esik, hisz a téma kényes, kellemetlen és intim, de a zavarokkal foglalkozni kell. Hisz ha a potenciagondokat nem kezeljük, akkor kialakulhat az impotencia, amit már sokkal nehezebb kezelni.

A kulcs az időbeli felismerés és az, hogy ezért lehet tenni. Életmódbeli változtatásokkal, egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással.

Itt a rangsor

De hogy mit is mondanak a kutatások egy-egy nemzet szexuális aktivitásáról, azaz melyek a legaktívabb országok? A slice.ca listájából ez is kiderül. A 10. helyen Mexikó végzett, ahol a hetente legalább egyszer szexuális életet élő felnőttek aránya 71 százalék, míg Spanyolországban ez az arány 72 százalék, csakúgy, mint a nyolcadik helyezett Svájcban.

orgazmus

A 7. helyezett 74 százalékkal Malajzia lett, a 6. 76 százalékkal Lengyelország. Az ötödik a szintén 76 százalékos Olaszország, míg a 4. 78 százalékkal Kína. Oroszország 80 százalékkal a harmadik helyen végzett, a 2. pedig 82 százalékkal Brazília. Az első helyen 87 százalékkal Görögország végzett.

Természetesen ez csak egy kutatás, egy eredmény, de ennek eredményéből is látszik, hogy vannak különbségek a különböző nemzetek szexuális szokásai között. Sokféle kutatás született már a témában, és mind mást és mást vizsgált.

Ezek a kutatások arra is jók, hogy lássuk, a szexualitás kultúrája milyen sokszínű, mennyire változatos. És egy adott nemzeten belül is óriási különbségek lehetnek abban, hogy kinek mi a természetes, kinek mi a normális.

2569 megtekintés, 1 a mai napon