Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

A skandinávoknak a legszebb a mosolya Európában

A Magyarok annyira nem szeretnek hatalmas szájjal mosolyogni. Vajon miért lehet ez így? Egy fogápolással kapcsolatos kutatásból derült ki, hogy a magyar lakosság fogai egyáltalán nincsenek jó állapotban. Sőt! A felmérés szerint a 45 év feletti lakosság 65 százaléka egyetlen természetes foggal sem rendelkezik.

Sajnos ez a szám is azt bizonyítja, hogy igencsak le vagyunk maradva a fogápolás terén más országokhoz képest. Pedig csupán néhány dologra kéne odafigyelnünk, hogy nekünk is szép, egészséges fogsorunk legyen.

Miért ilyen rossz a magyarok fogsora?

Fogorvosi szakmában is lélegzetelállító eredményeket képes hozni a folyamatosan fejlődő technológia és tudomány. Nemrégiben Kínában fejlesztettek ki egy olyan technológiát, melynek segítségével egy robot végzett el egy fogorvosi implantációt. A fogorvosi tudomány tehát folyamatosan fejlődik, ennek ellenére azonban a mi fogaink mégis folyamatosan romlanak. Természetesen nem szabad csodát várni a fogorvosoktól!

allergia

Ő szerintük a legnagyobb hiba az, hogy nem járunk rendszeres kontrollra és sok esetben a páciens már csak akkor jut el a fogászati rendelőbe, amikor olyan rossz állapotban van a fogsora, hogy akár több fogeltávolításra is sort kell keríteni. Azért pedig, hogy nekünk is csodaszép fogsorunk és szép mosolyunk legyen, csak mi magunk tehetünk!

Az Eurobameter adatai azt mutatják, hogy az Európában elsősorban a skandinávok büszkélkedhetnek a legszebb fogsorral. Az itt élő emberek körülbelül 50 százaléka elmondhatja magáról, hogy természetes fogai vannak. Hazánkban azonban ezt maximum a lakosság 20 százaléka nyilatkozhatja, ez pedig logikusan annyit jelent, hogy csupán minden ötödik magyar embernek van meg az egész fogsora. Sajnos a fogveszteség már egyáltalán nem csak az idősebb korosztályt fenyegeti, hiszen a felmérések szerint a 60 év alatti emberek negyedének már rögzített fogsora van.

Ezekből az adatokból kiderül, hogy Magyarországon még mindig nem veszik elég komolyan a fogápolást és még mindig hatalmas probléma az, hogy elhanyagolják a mindennapi fogmosást, illetve a fogselyem és a fogköztisztító használatát is.

Támogatta a szép mosoly szakértője a Smile Design Center

1162 megtekintés, 1 a mai napon