Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

A masszázs kultúrája

A masszázs felfrissít, enyhíti a fájdalmat, a feszültséget. Leegyszerűsítve a masszázs a test kézzel való dörzsölése, gyúrása, ilyenkor egy képzett terapeuta gyengéd vagy erős nyomást gyakorol a test izmaira és ízületeire, hogy enyhítse a fájdalmat, a feszültséget.

A masszázs sok kultúra szerves része és ahány nemzet, annyiféle masszázs létezik. Sokan a masszázst a lélek szempontjából közelítik meg, speciális olajokat, füstölőket, gyertyákat használnak, lágy zenét. A masszázs olyan, mint egy rítus, mindennek megvan a maga helye és ideje.

A masszázs nemcsak a testnek, a léleknek is jó. Legyen szó akár valamilyen frissítő masszázsról, akár kifejezetten gyógymasszázsról, az asztalon töltött 60-90 perc újjávarázsolja az embert. A masszázsnak is megvan a maga kultúrája, és nagyon sokféle masszázst ismerünk.

A Harmónia Centrumban is többféle masszázsra van lehetőség, gyógymasszázs, nyirokmasszázs, csontkovácsolás, gerincmasszázs, talpmasszázs és szeretetmasszázs is szerepel a szolgáltatások között. Hogy melyik mit is takar pontosan, arról a harmonia-centrum.hu honlapon lehet tájékozódni.

Kényelmesen ellazulni

masszazs

Sokféle masszázs létezik, ezek közül az egyik legismertebb a svéd masszázs, ami egy gyengéd, teljes testet átmozgató masszázs, oldja a feszültséget, az izomcsomókat, jól ellazít. Ennél a masszázsnál alsóneműig le kell vetkőzni és egy lepedő takarja a testet. Ennek egyik változata a forró köves masszázs, ami igazán különleges élményt kínál, ilyenkor meleg köveket tesz a terapeuta a test egyes pontjaira.

Népszerű az aromaterápiás masszázs is, ami azoknak ajánlott, akik szeretik az illatokat, és vágynak a masszázs érzelmi gyógyító hatására is. Az aromaterápia fokozza a hangulatot, csökkenti a stresszt és a szorongást, a depresszió tüneteit, enyhíti az izomfeszültséget, a fájdalmat.

A mélyszöveti masszázs során nagyobb nyomást alkalmaznak, mint a svéd masszázs, ez különösen izomproblémák esetében hasznos, vagy akkor, amikor valakinek egyensúlyproblémái vannak. Nagyon sokféle masszázs létezik és ha valami újat szeretnénk kipróbálni, ne restelljük megkérdezni, hogy hogy is zajlik az egész, meddig kell levetkőzni, nehogy kellemetlen helyzetbe hozzuk magunkat.

585 megtekintés, 2 a mai napon