Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Öt vitathatatlan tény, hogy a medencefólia előnyösebb a csempézésnél

A medencefóliázástól nagyon sokan ódzkodnak, mivel a fóliáról a legtöbben azt tartják, hogy nagyon könnyen szakad, sérülékeny, nehezen kezelhető és így tovább. A medencefólia esetében azonban ezek a tulajdonságok egyáltalán nem mérvadóak, hiszen olyan kiemelten erős anyagból készülnek, amelyek a legerősebb szövettel és a csempékkel is képesek felvenni a kesztyűt.

Az alábbiakban a tévhitek eloszlatásának érdekében öt vitathatatlan tényt sorolunk fel azzal kapcsolatban, hogy a medencefólia miért is sokkal előnyösebb a csempézésnél.

1. Olcsóbb

A mai, modern medencefóliák hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, aminek nem csak az az oka, hogy sokkal könnyebb felhelyezni, mint a csempét, hanem ezen túl lényegesen olcsóbb is minden egyes kőborításnál, így nem csak első alkalommal, hanem felújítás esetén is kedvezőbben jövünk ki. A fóliázás ráadásul egy csempealapú medence felújításakor is szóba jöhet, hiszen a legolcsóbb és a leggyorsabb módszer, így a hozzáértő brigád akár 1-2 nap alatt képes teljesen újjá varázsolni általa egy rossz állapotban lévő medencét is.

2. Tükörsima

A medencékbe helyezett kő- vagy csempeburkolatok többsége egy idő után töredezni és repedezni kezd még megfelelő felhasználás és karbantartás esetén is, ami balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő, és akár lábunkat is könnyedén megvághatjuk vele. A fólia ezzel szemben tükörsima, egyenletes felszínt képes biztosítani, és puhább tapintású is, ezáltal nem kelt rideg érzetet, ha hozzáérünk. További előnye, hogy a napfény sem fakítja meg, és ha beütjük a térdünket vagy a kezünket, az sokkal kevésbé fáj, mint egy kő vagy csempe esetén.

3. Könnyebben tisztítható

Ha egy medencét fóliabevonattal látunk el, akkor egy sima felületet kapunk, ezt már a fentiekben kiemeltük. Ennek azonban több előnye is van, így például az, hogy nincsenek fugák, amelyek nem tudnak piszkolódni és színeződni, alaposan lerontva ezzel a medence kinézetét, valamint a baktériumok és egyéb szennyeződések megtapadásának lehetőségét. Mivel a fóliát egy speciális védőréteg is védi, ezért nem telepednek meg rajta a gombák, az algák, de még a penész sem, így tisztítás pofonegyszerű lesz, legalábbis a csempéhez mérten. Nem mellesleg pedig nagyon jól ellenáll a vegyszereknek is!

A medencefóliázás hatékony eszköz (fotó: www.lordsofpool.hu)

A medencefóliázás hatékony eszköz (fotó: www.lordsofpool.hu)

4. Színben és mintában a határ a csillagos ég

Egy medencefólia sokkal változatosabb megjelenést képes adni medencénknek, mint a csempe- vagy a kőburkolat. Mi választhatjuk ki például a színét, így illeszkedhetünk vele a kert hangulatához, a korábban vásárolt bútorok színéhez, de kérhetünk hagyományosan fehér vagy kék változatot is, sőt mi több, akár mintás mellett is dönthetünk. Ennek megfelelően lehet halacskás vagy delfines medencénk, felidézhetjük vele a tenger hullámait, az erezett márványt, az ókori római fürdőkre jellemző mozaikokat, de akár csempehatású fólia mellett is voksolhatunk. További előny, hogy a medence mintáját és színét egy gyors fóliacserével könnyen és egyszerűen, bontás nélkül megoldhatjuk, akár a 4-5 évente esedékes csere alkalmával is.

5. Könnyű felhelyezés

Ha egy medencét kicsempézünk, az minden esetben kőműves-munkálatokkal, ezáltal kosszal, mocsokkal és zajjal jár. A medencefólia ezzel ellentétben csendesen felhelyezhető, méghozzá nagyon könnyen és egyszerűen. Egy átlagos medencét egy szakértő brigád akár egyetlen nap alatt is képes lefóliázni, de a későbbi teljes felújítás is legfeljebb 2 napot vehet igénybe, miközben nem kell felfordulástól, kosztol, törmeléktől vagy más egyebektől tartani.

1817 megtekintés, 3 a mai napon