Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Klímaberendezések mobiltelefonos vezérlése

Gondolta volna pár éve, hogy az okostelefonok ennyire az életünk részei lesznek, és ma már szinte csak kávét főzni nem tudnak? A technológia a világ minden szegmensébe eljutott már, folyamatosan fejlődik, és egyre inkább a mindennapi életünk részévé válik. Az okosmobilok ma már igazi kis mini számítógépek, amelyekkel minden egy kattintásra elérhető, akár választhatunk olyan klímaberendezést is, ami telefonunkkal vezérelhető.

Hogyan lehet letölteni az alkalmazást?

Első és legfontosabb dolog: ma még a legtöbb klímához nem érhető el ez a kényelmi funkció, tehát ha ez fontos nekünk, akkor nekünk magunknak kell kifejezetten ilyen klímaberendezést venni, a Samsung gyárt már ilyen modelleket.

Az alkalmazást a mobiltelefonunk áruházából tudjuk letölteni, ingyenesen. Csatlakozzunk rá a mobilinternetre vagy a WiFi-re. Először is mindenképpen győződjünk meg arról, hogy telefonunk operációs rendszerére készült-e applikáció. Ha a válasz igen, akkor menjünk az alkalmazás boltba, a kereső segítségével írjuk be az alkalmazás pontos nevét, és keressünk rá. Ha megvan, akkor bökjünk a telepítés/installálás menüpontra. Várjunk, amíg készülék letölti az applikációt, és nyissuk meg.

Egyéb beállításokra is szükség lesz.

Egyszerűen és nagyszerűen vezérelhetőek a legújabb klímaberendezések, akár már a legolcsóbb okostelefon is képes rá

Egyszerűen és nagyszerűen vezérelhetőek a legújabb klímaberendezések, akár már a legolcsóbb okostelefon is képes rá

Miket kell még beállítani?

Minden készülék természetesen más és más, de biztosan fogunk kapni egy útmutatót, amelyet követve be tudjuk üzemelni. Nemcsak a mobilunk, hanem a klímák is rendelkezik WiFi kapcsolattal, ezt be kell kapcsolni ahhoz, hogy a két készüléket majd össze tudjuk kötni. A mobiltelefonon be kell állítanunk az internetkapcsolatra vonatkozó adatokat – elképzelhető, hogy a szerződésünkre is szükségünk lesz, nem biztos, hogy minden beállítást fejből tudunk. Ha megvannak a kért adatok, akkor pötyögjük be a mobilunkba, és küldjük el a klímaberendezésnek.

Itt még valószínűleg nem ér véget a móka, szükséges lehet, hogy a gyártó honlapján is regisztráljunk, és megadjunk különféle paramétereket – erre vonatkozó további információkért mindenképpen a mellékelt tájékoztatót olvassuk át. Minden egyes márkánál más és más a beállítási lehetőség.

A vezérlés

Nemcsak otthonról, hanem távolról is lehetőség van vezérelni a klímát. Ez mikor lehet jó? Ha például nem vagyunk otthon, de szeretnénk, hogy délután háromra huszonöt fokos legyen a lakás, mire hazaérünk. Hát nem szuper? Otthon sem kell lennünk ahhoz, hogy beprogramozzuk a klímát, amit a saját kényünk-kedvünk szerint módosíthatunk. A távoli funkciónál limitáltabb a lehetőségünk. Ha azt választjuk, hogy úgy szeretnénk használni, mint a sima távkapcsolót, akkor minden funkciót elérhetünk.

1835 megtekintés, 1 a mai napon