Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

A televíziók szerepe a nyelvtanulásban

A nyelvtanulás óriási fejlődésen ment keresztül az évek során. Egyre több tanulmány áll rendelkezésre, melyek azt vizsgálták, hogy az agyunk hogyan szívja fel a nyelvi készségeket passzívan, miközben médiatartalmaknak van kitéve.

Ebbe pedig beletartozik a tévénézés, a filmnézés, vagy bármilyen videóforrás megtekintése – összegzi a lingopie.com.

Könnyű megoldások

Pár évtizede még lehetetlennek tűnt volna a tévé segítségével idegen nyelveket tanulni, mára már a világ minden táján van erre lehetőség. Ez a módszer lehetővé teszi azt is, hogy a tanulók lebilincselő és szórakoztató módon tanuljanak. Jobban elsajátíthatunk egy idegen nyelvet, ha anyanyelvi beszélőket nézünk, így megtudhatjuk, hogy egy nyelv valójában hogy hangzik, ez pedig később segítségünkre lesz abban, hogy természetesebben beszéljünk.

A televíziózás segít az új nyelv elsajátításában, a szókincs bővítésében és fejleszti a hallásértési, a kiejtési és a beszédkészséget. A tévézés lehet passzív tanulás és aktív oktatási élmény is, ezek mindegyike igen nagy hasznunkra válhat. Hatékony módszer, hisz segítségével szándékosan is tanulhatunk.

Eldönthetjük például, hogy milyen műsorokat és filmeket nézünk meg, dönthetünk úgy, hogy a számunkra leghasznosabb szavakra összpontosítunk. Az általunk választott műsorok témájától függően azt is láthatjuk, hogy hogyan használják a nyelvet a különböző kontextusokban.

tv

Megismerhetjük a kultúrát és felvehetjük a tanult nyelvet beszélő országok szokásait, ami nagy szerepet játszik majd abban, hogy el tudjunk igazodni a világban az adott nyelven. Ráadásul folyamatosan motiváltak maradhatunk, miközben tanulunk és jól is szórakozunk.

Feliratok és eredeti nyelv

Ahhoz, hogy megfelelően tudjunk fejlődni, nagy segítségünkre lehet tévénk távirányítója is. A modern eszközökkel már pillanatok alatt tudunk választani, hogy milyen nyelven is szeretnénk nézni az adott műsort és hogy milyen nyelvű felirattal.

Eleinte érdemes eredeti nyelven és magyar felirattal nézni a műsorokat, amikor egyre magabiztosabbá válik a tudásunk, akkor az eredeti nyelv- eredeti nyelvű felirat kombináció lesz a leghasznosabb. A mai modern távirányítókkal már pillanatok alatt tudunk választani, váltogatni és a népszerű streaming szolgáltatókat akár egyetlen gombnyomással is el tudjuk érni, de számos más eszközt is lehet vezérelni.

A távirányítók kényelmesebbé, komfortosabbá teszik a mindennapjainkat, akkor is, ha univerzális távirányítót használunk, melyek több otthoni eszközt is tudnak vezérelni.

419 megtekintés, 1 a mai napon