Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

A fürdőzés hagyományai Magyarországon

A fürdőzés Magyarországon nagy múltra tekint vissza. Már a római korban is léteztek fürdők, melyeknek romjai még ma is megtalálhatóak. Későbbi kultúrákban is jegyeztek fel hasonló fürdőket. A kereszténység idejében gyakran keresték fel a gyógyforrásokat, sőt kórházakat is építettek melléjük.

A fürdők használata még az oszmán uralom alatt sem csökkent, Mátyás király kora óta csak fejlődik és virágzik. Rengeteg fürdőváros is található volt hazánkban régi, és napjainkban is.

Ennek a fürdőkultusznak jelentős táptalajt adott, hogy Magyarországon található a legtöbb termálforrás a világon. A termálfürdők nemzeti kincsnek számítanak. Nincs a földön még egy olyan vidék, ahol ha fúrunk egy kutat, ott nagy eséllyel gyógyforrás tör a felszínre. A régi időktől egészen napjainkig hazánkban mindig élénk fürdőkultúra volt.

Ez a fürdők iránti lelkesedés nem hanyatlott az évtizedek folyamán. Számos városban mai is nagy hagyományai vannak a fürdőzésnek, sőt, a turizmusból származó bevételt is a gyógyforrásoknak köszönhetik.

Fürdőktől a medencékig

nyiltuszas

Ha termálforrások és gyógyfürdők számát nézzük Magyarországon, nem csoda hát hogy a magyarok ennyire szeretnek hódolni az fürdőzés és az úszás hagyományának. Tengerünk ugyan nincs, mégis vízi nemzet vagyunk. A gyógyfürdők számát tekintve akár minden hétvégén máshol pancsolhatunk az országban.

Sokan mégis a saját kertükben szeretnek hódolni a fürdőzés szenvedélyének. A magánotthonokban ritkán áll rendelkezésre termálvíz, a használata is bonyolult lenne, a pancsolás élményét ennek ellenére is kiélvezhetjük.

Egyre elterjedtebb, hogy a saját udvarunkban strandoljunk. Nem kell megelégednünk egy felfújt medencével, mert a süllyesztett medencék széles választéka áll rendelkezésünkre. A kiegészítők tekintetében is bő a kínálat, beszerelésükkel úgy érezhetjük, hogy az valamelyik fürdőben úszkálnánk.

A kerti medencék is felszerelhetőek az élménymedencékre jellemző berendezésekkel, mint például a levegőbefúvó, az ellenáramoltató, a nyakzuhany vagy a vízesés. Hazánkban sok élnek is ezzel a lehetőséggel.

via premiummedence.hu

614 megtekintés, 2 a mai napon