Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Kultúrák találkozása

A globalizációval és a tulajdonképpeni korlátlan utazások lehetőségével egyre gyakrabban fordul elő, hogy más nemzetiségű párt választanak maguknak az emberek.

Egy-egy nyaralás alkalmával ritka, hogy valaki egy külföldi hölgyet vagy urat mutat be a családnak, mint új párját, azonban huzamosabb külföldön való tartózkodást során, már gyakoribb, hogy az adott országban beleszeretünk valakibe és vele tervezzük leélni az életünket.

Tudnak-e a különböző kultúrák egymás mellett élni? Vajon nem fogja aláásni a kapcsolatot az a – sok esetben nem is kicsi – kulturális különbség?

Szokások és vallások

A kulturális háttér mindenki számára nagy jelentőséggel bír. Általában mindenki büszke arra, ahonnan jött: ha másra nem, legalább a kulturális örökségére, amelyet eleik hagytak rá. Minden országnak és népnek vannak olyan szokásai, amelyek a másik számára furcsák lehetnek, bizarrnak tűnhetnek.

A szexualitáshoz, szexhez való eltérő hozzáállás is nagyon gyakori. Konkrét példákat említve: előfordulhat, hogy egy amerikai fiatalember élete első magyarországi disznóvágás-élménye után hallani sem akar arról, hogy a következő télen ő töltse be a kolbászt, míg egy magyar hölgynél visszatetszést válthat ki az Amerikában oly népszerű sajtosmakaróni-csata például egy gyerekzsúr végén.

poli

Ha a pár szeretne összeházasodni, és a kulturális mellett vallási különbség is van a tagok között, az nagymértékben megnehezítheti az esküvőszervezést, de akár magát a családi életet, gyereknevelést is.

Tolerancia és elfogadás

Azoknál a pároknál, ahol a pár tagjai eltérő kulturális, vallási, anyanyelvi háttérrel rendelkeznek, kiemelten lényeges ezen különbségek kezelésének módja és mértéke.

A pár tagjai minden bizonnyal szerelmesek egymásba, és úgy döntenek, hogy összeházasodnak: érdemes tisztázni a kulturális különbségekből adódó szokások be- és megtartását, és kialakítani egy olyan, csak rájuk és majdani családjukra jellemző, egyedi szokás- és vallásrendszert, amelyben egyik tag sem érzi úgy, hogy a másik kultúrája vagy vallása uralja a családi élet összes aspektusát.

Érdemes ezt az egyik alappillérnek tekinteni, ha két teljes egészében eltérő nemzetiségű, vallású ember szeret egymásba és alapít családot.

358 megtekintés, 1 a mai napon