Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Koncertek és bulik a Balatonnál

Ha nyár, akkor irány a Balaton! A nyári, forró hónapokban a Balaton partján lévő városok igazi bulihelyekké vedlenek át, ahol fiatalok ezreit szórakoztatják a legkülönfélébb DJ-k, ahol az éjjeli bulikat after partik követik, véget nem érnek a koncertek és fesztiválok.

A legnagyobb dobás

Kétségkívül a Balaton Sound a legnagyobb nyári fesztivál a magyar tengernél. A júliusi fesztivál színhelye 2007 óta változatlanul Zamárdi. A fesztivált a Sziget menedzseli, így garantált a nagyszerű hangulat. Míg azonban a Szigeten vegyes a felhozatal, addig a Sound az elektronikus zenére épít. Idén július 8 és 12 között lesz megrendezve a fesztivál. A bérlet jelenleg 44.900.-ot kóstál, a napijegyek 12 és 15 ezer forint között mozognak.

Az idei évben olyan nagy nevek lépnek a Sound színpadára, mint például Afrojack, Tiesto vagy Faithless. A folyamatosan frissülő program a fesztivál honlapján elérhető, érdemes időről időre megnézni, és időben megvenni a kedvezményes jegyeket.

Alsóörs - Balatoni látkép

Alsóörs – Balatoni látkép (Fotó: Nagy Arnold, www.fksz.hu)

Fotó: Nagy Arnold,  www.fksz.hu

Siófok, a bulik hazája

Ha Balaton, akkor mindenkinek eszébe jut Siófok neve. A mintegy 25 ezres lélekszámú település az egyik legnépszerűbb Balaton-parti város. Bár méretét tekintve kis lélekszámú település, nyaranta a sokszorosára duzzad, rengeteg a külföldi vendég is.  A városban szállodák, üzletek és vendéglátóipari egységek vannak, a strandok pedig tele vannak színpadokkal, ahol folyamatosan megy a látogatók szórakoztatása előadásokkal, és különféle zenei fellépőkkel. A kis színpadokon elsősorban ismeretlenek lépnek fel, de a siófoki bulihelyeken a legnépszerűbb DJ-k is megfordulnak.

Siófokban az a legjobb, hogy folyamatosan zajlik az élet, májustól egészen augusztus végéig mindenféle szuper programból válogathatunk. Sajnos azonban a szezon végeztével már csak a kiürült szállodák emlékeztetnek az egykori nyári hangulatra.

A nyugodtabb borvidékek

A Balaton északi partján pihenőknek sem kell feltétlenül unatkozniuk, nem csak a déli parton van pezsgés. Akik inkább a hangulatos borvidékekre vágynak, nekik Badacsony és környéke lesz az ideális választás. Itt nyaranta mindenféle borkínálások és borfesztiválok érik egymást. Ezeken a fesztiválokon természetesen különféle zenészek is fellépnek, úgyhogy a zene szerelmeseinek sem kell lemondani a muzsikáról. Akik azonban strandbulikra, táncoló fiatalságra vágynak, nem biztos, hogy az északi part a legjobb választás, a déli parton ilyen szempontból talán nagyobb a nyüzsgés.

Mindenképpen érdemes a nyári szezon előtt lefoglalni a szállást, mert nem biztos, hogy június-júliusban már lesz normális áron szállás. Amennyiben megelégszünk azzal, hogy nem a fő településen lakunk, hanem egy mellette levő helyen, nem messze mondjuk Siófoktól, akkor sokat spórolhatunk. A települések a Balatonnál szinte egymásba érnek, így olyan nagy távolságok nincsenek. Ha mégis, elég vonatra pattanni, menni egy-két megállót, és már ott is vagyunk!

2166 megtekintés, 1 a mai napon