Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Hogyan tovább, ha hűtlen a partner?

Köztudott, hogy a párkapcsolatok végét sok esetben az egyik fél hűtlensége okozza. Ez a jelenség egyre gyakoribb és egyre kevésbé rejtegetett esemény az ember életében.

Míg korábban a szégyen érzett miatt sokan titkolták miért is történt a szakítás, vagy szemet lehunyva megpróbáltak úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, addig manapság teljesen hétköznapi jelenséggé avanzsálódott. Talán ezért is vált gyakoribb jelenségé, hiszen a nők és a férfiak már nem rejtegetik. Egy bizonyos, hogy az érzés ugyanolyan fájdalmas, mint hajdanán.

Sokan belebetegednek ebben az érzésbe, hiszen életük párját látják az elvesztett félben. Mihez kezdjen az a fél, akit megcsaltak? Ha tényleg valóra válik a legféltettebb rémálma? Ezeket az érzéseket nem lehet öt vagy akár tíz lépésben leírni, de egy kis segítséget talán lehet nyújtani, hogy megpróbálhasson talpra állni.

Megcsalás utáni gyógyír 

A gyakori tanácsokat félretéve, léteznek olyan folyamatok, melyek ténylegesen tudnak segíteni. Az édesség vagy az alkohol nem csak a szervezetet rombolhatja, de a problémát sem oldja meg. Célszerűbb az érzésekre koncentrálni és hagyni, megélni őket. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a megcsalt fél megalázottságot, dühöt és mérhetetlen fájdalmat érezhet. Ezek az érzelmek váltakozva variálódnak, ezért érdemes első lépésben megélni őket és hagyni, hogy lehiggadjon. Csakis akkor kezdődhet a feldolgozási folyamat, amint racionálisan képes a történtekre tekinteni. Ha ez megvan, akkor és csakis akkor érdemes átgondolni, hogy hogyan tovább.

5jel

Sokan megbocsájtanak egy-egy félrelépést (kezdeti érzelmekkel teli időszakban) mások hallani sem akarnak a folytatásról. Ez mind a kapcsolat függvénye lehet. Egy bizonyos ilyen esetekben nem szabad félni attól, hogy egyedül marad és ezért visszaengedni a csalfa partnert. Ha mégis tovább folytatja a kapcsolatot, érdemes átgondolni, hogy képes lesz-e lezárni életének e szakaszát, hiszen a későbbi veszekedésekben óhatatlanul felmerülhet a megcsalás ténye.

Hogyan tovább?

Esetleg, ha érintett vagy, olvasd el ezt

Második lépésként érdemes átbeszélni mindent a másik féllel, hogy ne maradjanak kétségek semmivel kapcsolatban. Még ha nem is maradnak együtt, jobb úgy lezárni a kapcsolatot, hogy átbeszélik ezt a fájdalmas szakaszt az életükben. A harmadik a lépés a bizalom újbóli kiépítése. A kapcsolat folytatásakor érthető, hogy idő kell a megcsalt félnek, hogy újból tudjon bízni a másikban. Azonban a kapcsolat végekor is megsérül a természetes bizalmi rendszer, mely által nehezebb megbízni az idegenekben.

Óhatatlanul is összehasonlítja a megcsalt fél a korábbi kapcsolataival az új partnert, így míg nem lép túl a régi rossz kapcsolatán, képtelenné válik egy új egészséges kapcsolatra. Célszerűbb elfogadni, hogy mindkét esetben hosszú folyamat előtt állnak a felek (ha együtt maradnak, ha nem), érdemes több időt szánni rá a bizalom kiépítésében. Végül, de nem utolsó sorban nyitottá kell válni az új lehetőségekre. Egy összetört szívnek sokszor csak idő kell és egy kis nyitottság az új ingerekre.

1308 megtekintés, 1 a mai napon