Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

A szaunázás története

Az infraszauna egyre nagyobb népszerűségnek örvend, azonban sokan teszik fel a kérdést, hogy honnan származik. Először Finnországban hoztak létre egy fakuckót, amit csak tisztálkodó helyiségnek használtak, és főleg a betegeknek tartották fenn, hogy ne tudjanak másokat is elfertőzni.

A várandós anyukák ezekben a faházakban adtak életet a gyermekeiknek. Egyre több időt töltöttek el ezekben a különleges épületekben, amit a kinti hideg idő miatt fűteni is kellett valahogy. Végül az egész világon elterjedt a híre a finn találmánynak, így több ország is átvette a szokásukat.

A szaunák eleinte gőzzel működtek, amit az infrasugarak váltottak fel. A sugarak mérete szemmel nem látható, azonban a testet mindig belülről melegíteni fel, ami javítja a vérkeringést és nagyon jó méregtelenítőnek számít. Az sem mindegy, hogy milyen hőmérsékleten kell üldögélnünk, mivel a hagyományos szauna sokak számára elviselhetetlen. Az kabin ereje, hogy nincs akkora hő, ugyanakkor az egyórás üldögélés alatt akár 600 kalória égethető el.

Gőz helyett infrasugarak

sportolok

Az infraszauna mára nem köthető egy bizonyos kultúrához, mivel az egész világon elterjedt a használata. Miközben a finn szaunát csak heti kétszer ajánlják, addig az infraszaunába mindennap beülhet az ember. Utóbbi nem terheli a környezetet, hanem teljesen felfrissíti a benne tartózkodót, olvasható az infraszauna.org oldalán. Bár a legtöbben szaunaként ismerik, a valódi neve infrakabin lenne, mivel nem a benti hőmérséklettel fejti ki a hatását.

A mai emberek körében egyre inkább elterjed a szaunázás. A pihenés mellett sok sportoló választja, hogy gyorsabbá váljon a felépülés, vagy azért, hogy megszüntesse az ízületi fájdalmakat. Ma már olyanról is hallani, hogy a sportolást direkt az infraszaunába tervezik, úgyhogy ezt is ki lehet próbálni. A sugarak között elvégzett jóga nem terheli a szervezetet, azonban még több kalóriát éget el, és lelkileg is jobban kikapcsol. Tény és való, hogy az eredeti szaunázás egy kicsit másképp zajlott, de érdemes kipróbálni az infrasugarak erejét és egészségügyi hatását.

525 megtekintés, 1 a mai napon