Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Imádja a közönség a BÚÉK című magyar filmet

Tökéletesen időzítették a szilveszter estéről szóló BUÉK című magyar filmet a mozikban, tavaly év végén, ugyanis a 2018. december 6. óta vetített vígjátékot már több, mint 250.000 néző látta. A parádés szereposztásban olyan nagy és ismert nevek bukkannak fel, mint Hevér Gábor, Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska, Szávai Viktória, Mészáros Béla, Éva Bata és Elek Ferenc.

A film érdekessége viszont, hogy a főszereplőkön túl nem túl sok mellékszereplő jelenik meg benne és a másfél óra jelentős része is egyetlen lakásban játszódik.

Mint ahogyan azt, a film címe is sejteti, a történet szilveszter éjjel játszódik Budapesten. A történet alapját egy baráti társaság őszinte estéje biztosítja, akik megállapodnak, hogy a közös szilveszteri bulin mindannyian kihangosítva, mások előtt veszik fel a telefonjaikat, válaszolnak SMS-eikre és online üzeneteikre is. Az addig őszintének gondolt kapcsolatok azonban egy-kettőre komikus hazugságokkal telnek meg, amint elkezdődik a játék.

Talán még jobb is, mint az eredeti

buekfilm

Nem titok, hogy ez a hazai film is a sikeres olasz produkció, a Teljesen idegenek remake-je, amelyet már sok ország dolgozott fel. A forgatást 2018 áprilisában kezdték és mindössze két hónapig tartott. A felvételeket hajnali 5-kor kezdték és ebédszünet nélkül rögzítették 10-12 órán keresztül, hogy a színészek estére már a színházi fellépésükön tudjanak részt venni. A Magyar Filmalap 350 millió forinttal támogatta Goda Krisztina rendező és Divinyi Réka forgatókönyvíró közös filmjét, amely nem az első együttműködésük volt, hiszen a Csak szex és más semmi című filmben is együtt dolgoztak.

A film nagyszerű korrajzot mutat a modern technikával átszőtt hétköznapjainkról, amit a romantika, az erotika és a titkolózás szenthármasa tesz feledhetetlenné. Az egymás közti kapcsolatok és viszonyok megváltoznak, amint egy-egy pikáns titokra fény derül. A film keserédes humora egész végig áthatja a filmvásznat, ezért érdemes azok számára is megnézni, akik még nem látták ezt a nagyszerű, közönség kedvenc alkotást.

1169 megtekintés, 2 a mai napon