Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Falaink díszítése

Kreatív? Ügyeskezű? Szeret festeni? Csak a kreativitás szabhat határt abban, hogy milyenné varázsoljuk a falunkat. A legjobban persze a picik örülnek a fali dekorációknak, de némi ügyességgel egy felnőtt szoba, vagy akár a nappali is feldobható.

Hagyományos lehetőségek

A legklasszikusabb dekorációk kétségkívül a képek, festmények a falakon. Egyszerűen elég felszögelni őket, és már ott is vannak. Növényekkel is fel lehet dobni a szobát, sok gyönyörű virágtartót lehet már falra szerelhető változatban is elérni. Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy ne a legsötétebb zugokba tegyük a virágtartót, különben nem fogják túlságosan szeretni a növényeink. Terveztet

Mik a lehetőségek?

Akik nem annyira biztos kezűek, azok számára jó megoldás lehet, ha öntapadós tapétát választanak. Nem feltétlenül szükséges az egész falat átmatricázni vele, némi kézügyességgel mintákat is vághatunk ki belőle. A tapéta hátuljára bátran rajzolhatunk, majd körbevághatjuk a végeredményt egy ollóval, és már mehet is a falra. Konkrét kész matricákat is vásárolhatunk, amit csk felhelyezük, és már készen is van. Termszetesen az ilyen típusú dekorációk felrakásához nem szükségeltetik sem kreativitás, sem művészi érzék, de azok számára tökéletes lehet, akik nem kívánnak ezzel bíbelődni. Akik maguk szeretnék dekorálni a falaikat, azok számára rengeteg sablon létezik.

Sablonok segítségével bármit felvarázsolhatunk a falra

Sablonok segítségével bármit felvarázsolhatunk a falra

Így rajzoljunk és fessünk a falra!

A matricáknak, öntapadós tapétáknak a legnagyobb előnye, hogy komolyabb károsodás nélkül bármikor leszedhetőek. Akik azonban hosszú években gondolkodnak, jó megoldás lehet a festés. Az internetről is letölthetünk sablonokat, csak ne sima papírra nyomtassuk, hanem mondjuk műanyaglapra, de az üzletek kínálatában is számtalan féle van. Jó, ha azért engedékenyek vagyunk a sablonokkal kapcsolatban, elképzelhető, hogy nem fogjuk megtalálni álmaink mintáját. Ilyenkor vagy mi magunk tervezzük meg, vagy engedünk az igényeinkből. A sablont a falra lehetőleg ideiglenes ragasztóval helyezzük fel. Ha erre nem szeretnénk költeni, vagy egyszerűen csak nem találtunk ilyet a boltban, akkor a cellux is megteszi. A lényeg, hogy a lehető legpontosabban illeszkedjen a sablon a falra, különben ha elmozdul, akkor lőttek a mintánknak.

Mivel fessünk? A legjobban szivaccsal vagy ecsettel (lehetőleg kerek fejűvel) végezzük a műveletet. Legyünk óvatosak, nem akkor lesz jó a minta, ha rengeteg festékkel dolgozunk, hanem inkább többször is menjünk át a felületen. Ha színátmenteket szeretnénk, az átmentes részeknél gyengéden dolgozzunk, lehetőleg szivacs segítségével. A mintát belülről kifelé haladva fessük meg.

Ha egy minta készen van, lehetőleg tisztítsuk  meg, különben kellemetlenül megfoghatja a falat. Ha a tisztítással készen vagyunk, akkor ismét felrakhajtuk a falra, és nekiállhatunk megfesteni.

2579 megtekintés, 1 a mai napon