Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Az írás mindenkié

Sokan álmodnak arról kiskoruk óta, hogy írók lesznek, a könyvük ott lesz több ember polcán és rajongani fognak érte. A rendszer és a kiadók azonban sokban megnehezítik egy feltörekvő író életét és hiába töltött az illető éveket azzal, hogy fejlessze magát és a regényeit, nem hajlandóak meghallgatni.

Sajnos ahogy a legtöbb piac, itt is vad szabályok uralkodnak és a kiadóknál dolgozó embereknek kell a saját jövedelmükről gondoskodni, nem vállalhatnak magukra egy olyan könyvet, ami lehet, hogy jó, de nem hoz potenciális bevételt a konyhára.

Ami megoldást jelenthet ezeknek az elkeseredett íróknak, a magánkiadás gondolata vagy egyenesen a saját kiadás. Valamennyi pénz fejében egy magánkiadó szívesen megjelenteti a könyvünket nyomtatásban és e-könyv formában is.

Nem kell aggódni a minőség miatt, a legtöbb helyen szeretik ugyanúgy előre elolvasni és javítani a történetet és az írásképet, mint egy hivatalos kiadónál, de ők több kockázatot tudnak vállalni, hiszen az író ezt kompenzálja azzal, hogy kifizeti a saját nyomtatási költségeit.

Előnyök kontra hátrányok

 

iras

A hátrány azonban az lehet, hogy egy magánkiadó nem feltétlenül fogja forgalomba hozni a könyvünket neves boltokban, hanem csak a saját webshopunkban vagy teljesen az íróra hagyják a marketinget. Ez pedig egy fontos lépés, akárhogyan tudjuk kiadni a regényünket. Muszáj, hogy eljusson az emberekhez és megtalálja a célközönségét.

A legnehezebb esetekben pedig ránk van bízva, hogy ne csak marketingeljünk, de eladjuk a kinyomtatott könyveket. Ha kiadóról van szó, ez a vállalkozás hatalmas és megvan a saját rendszerük erre, azonban művészként és íróként nem véletlenül nincs jól menő vállalkozásunk.

Azonban, ha a saját könyveinket kell forgalmaznunk, muszáj számlaképesnek lennünk. Ezt egy könyvelő segítségével és tanácsaival könnyű megoldani, utána pedig, ha a hozzáértőkre hallgatunk, akkor számlázó programnak a Billingot használjuk. Nem kell profinak lennünk ahhoz, hogy könnyűszerrel kiigazodjunk a kezelőfelületen és az automatizálási lehetőségekkel a saját életünket könnyítjük meg.

678 megtekintés, 1 a mai napon