Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Valóban egészségesen táplálkoznak a franciák?

A Francia hölgyeket elnézve csak 3 kifejezés járhat a fejünkben: szépek, stílusosak és karcsúak. Természetesen ők sem azért ilyen karcsúak, mert folyamatosan koplalnak, ám van néhány olyan szokásuk, mely segít nekik tartani a súlyukat. Az biztos, hogy teljesen máshogy étkeznek, mint a Magyarok. Nem csak az étkezési szokásaik, de az alapanyagaik, illetve az ételek elkészítési módja is hozzájárul ahhoz, hogy ilyen bomba formában legyenek a Francia nők. 

Így étkeznek a Francia hölgyek

A Francia étkezésre egyértelműen igaz, hogy nem a mennyiségre, hanem inkább a minőségre törekednek. Semmiből nem fognak csak azért háromszor szedni, mert finom az étel, ám amit elfogyasztanak az biztosan jó minőségű, egészséges. Ételeik ízeiket tekintve nem fogyasztanak túlságosan sok cukrot sem. A legtöbb Franciára ezért is igaz az, hogy soha nem cserélné el minőségi étcsokoládéját egy cukros, édes fagyira.

Az egészséges táplálkozás alapjait már kicsi korban megtanulják, például nem repetáznak akkor, ha nem éhesek, mindig tudják, hogy mennyit kell enniük. A Franciák sosem esznek menet közben, kapkodva és sietve. Azt vallják, az ételt meg kell tisztelni azzal, hogy leüljünk és kényelmesen, nyugodtan fogyasszuk el azt.

francia

Ha valaki kapkodva eszik, akkor nincs is ideje odafigyelni a finom ízekre, másrészt ilyenkor sokkal hamarabb bekerül egy gyorsétterembe, ahol percek alatt elé kerül a cseppet sem egészséges ebédje. Másrészt arra is figyelnek, hogy lassan egyenek, hiszen szerintük, ha valaki gyorsan eszik, az rendszerint sokkal hamarabb lesz újra éhes. Tehát ők valóban kihasználják a hosszú ebédszünetet.

Étkezésükre igaz az is, hogy semmit nem vonnak meg maguktól, ám mindig ügyelnek arra, hogy mértéktartóak legyenek. Mindig mindenből annyit fogyasztanak, melyre szervezetüknek tényleg szüksége van. Étkezésükben fontos szerepet játszik a tervezés, hiszen általában már előző nap tudni fogják, hogy másnap mit fognak enni egész nap. Sok vizet fogyasztanak, ennek köszönhetően olyan méreganyagok is távoznak szervezetükből, mely a hízást okoznák.

Frrás: www.biotechusastore.eu

1839 megtekintés, 1 a mai napon