Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Tényleg nem szeretjük a bizsukat? Egy felmérésből kiderül

Egy felmérés szerint a magyar nők, ha ékszer viseléséről van szó, a nemesfém alapanyagot részesítik előnyben. Mennyire igaz ez? Több cáfolatot is tudunk erre, de előtte beszéljünk egy kicsit s nemesfém vs. bizsu ékszerek örök versengéséről.

Ékszer, bizsu, luxus, státusszimbólum, fényűzés, ócska…ezek a szavak minden bizonnyal elhangoznak akkor, mikor az az általános kérdés merül fel, hogy a bizsuk vagy a nemesfémből készült ékszerek viselése az igényes.

A történelem során volt már mind általános. Bizonyos népek, bizonyos korokban mindenből készítettek ékszert és a nemesfémek ennek a „minden”-nek csak egy kicsiny részét képezték, már ha egyáltalán képezték.

Egyik nagy ékszergyártó cég magyarországi képviselete felmérést végzett a témában, ám tekintve, hogy elég borsos árú ékszereket árul a cég, valószínűsíthető, hogy nem a vékonyabb pénztárcájú réteg a vásárlóközönség, így talán a felmérésük sem tekinthető annyira általános érvényűnek. Mindenesetre a kérdésükre választ adók közül a legtöbben a nemesfémbők készült ékszert tekintik valódi ékszernek.

Ezen belül is 31% a sárga- és vörösaranyra szavaz, 30% az ezüst ékszerek szerelmese, 10%-ot egyáltalán nem érdekel az ékszer anyaga, 8% fehérarany párti, 6% a természetes anyagokból készült ékszereket szereti és szintén 6% egyáltalán nem visel ékszert. A cég értékesítési vezetője az eredményeket publikálva megjegyezte, hogy „ az ékszerválasztást természetesen befolyásolja a nők anyagi helyzete és kora”. A felmérésből kiderült, hogy a 18-29 közötti korosztály az ezüstöt kedveli jobban, míg az idősebbek inkább az arany felé hajlanak.

Tényleg nem szeretjük a bizsukat? Egy felmérésből kiderül

Tényleg nem szeretjük a bizsukat? Egy felmérésből kiderül

Manapság a bizsuk egyre nagyobb tere követelnek maguknak. Míg néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy a kifutókon vagy hírességeken bizsu ékszereket lássunk, addig mára ez teljesen elfogadottá, sőt trenddé vált. No, természetesen a méregdrága luxusékszerek sem maradtak el, viszont egyáltalán nem meghökkentő, ha egy neves tervező bizsu kiegészítőket is tervez ruhái mellé és modelljei ezeket viselik a kifutón lejtve.

A plázás és webáruházak ékszerkínálatában ma már szinte több a bizsu, mint a nemesfém ékszer. A divat is afelé hajlik, hogy az anyagok sokféleségével teremtsen minél különlegesebb hatást és sajnos erre nem minden nemesfém alkalmas. A nemesfém ékszerek csodaszépek, időtállók és értékállók, ám a bizsukkal sokkal könnyebb az aktuális trendnek megfelelni. Rendben van, természetesen egy nemesfém ékszer mindig divatos, mert stílusos és értékes, azonban a divat annyi különlegességet hoz számunkra hétről hétre, sőt a szemfülesebbek és a divat iránt rajongók nap, mint nap találnak maguknak valami újat, hogy azt az átlagember anyagilag nem bírná követni.

A bizsu ékszerek divatja és presztízse nagyon megnőtt, így ma már a leggazdagabbakat sem szólják meg amiatt, ha nem nemesfém nyaklánc lóg nyakukban, karkötőjük vagy karórájuk nem arany vagy ezüst.

A bizsu ékszer vs. nemesfém ékszer „harc” azért sem aktuális már napjainkban, mert a mai nő rájött arra, miként hasznosítsa mindkét típust. A nemesfém ékszereket, drágakővel kirakott holmikat inkább a komolyabb eseményekre, különlegesebb alkalmakra tartogatja, ám a hétköznapokban, lazább társas összejöveteleken inkább a temérdek ízléses bizsuból választ outfitjéhez passzoló darabokat. Tökéletes egyensúly teremthető így és természetes van átfedés, hiszen a jegygyűrűt nem fogja egy bizsura cserélni a hétköznapokban sem és a kedvenc nyakékét akkor sem fogja mellőzni, ha az egy bizsu ékszer.

1820 megtekintés, 1 a mai napon