Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Játék, amiből nem lehet kinőni

Örökké mozgásban. A sport évezredek óta fontos eleme az életünknek. Az első olimpiákat az ókori Hellászban szervezték – ekkor még szakrális ünnepek részét képezte a sport és a színházi előadások is.

De az Európán kívüli világban is egyre-másra találkoztak az utazók és felfedezők különböző labdajátékokkal és egyéb sportokkal – ezekről többek között a Múlt-kor Történelmi Magazin is beszámolt. Nagyon úgy tűnik, hogy a mozgás és a játékok szeretete egyetemes emberi vonás, mely minden korszakban és kultúrában megtalálható más-más formában.

Számos országban képezte (és képezi ma is) az oktatás egyik alapvető elemét a mozgás és az egészséges életmódra való nevelés.

A sport helye a modern világban

Bár a modern világban nem az istenek előtti tisztelgésként, vagy az áldásuk elnyeréséért zajlanak a versenyek, az érdeklődés továbbra is megmaradt. A technika fejlődésének köszönhetően – amennyiben az anyagi lehetőségeink engedik – akár a világ másik felére is elutazhatunk egy-egy sporteseményt megtekinteni.

Természetesen a meccseket széles körben közvetítik mind a TV képernyőkön, mind az interneten. Gyakorlatilag bármilyen mérkőzést módunkban áll megtekinteni, még ha nem is áll rendelkezésre magyar kommentár. Ebben az esetben elég egy-egy kulcsfontosságú kifejezésre rákeresni egy internetes szótárban, és már élvezhetjük is a meccset.

foci

A modern sport mögött hatalmas pénzek állnak, de a szórakoztatóipar oldalágaként rengeteg bevételt is termel. Vannak játékosok, akik képével, vagy nevével bármit el lehet adni a pólóktól a tolltartókon keresztül az üdítőitalokig. A globális szinten is jelentősebb meccsekre milliók fogadnak kisebb-nagyobb összeget téve az általuk esélyesebbnek ítélt csapat győzelmére.

De természetesen mindez jóval több jövedelmező üzletnél. A sport rengeteg fontos emberi értéket tanít közvetlen, vagy közvetett módon mindazoknak, akik nyitott elmével fordulnak felé. Ilyen értékek a csapatjáték, a küzdeni akarás, a sportszerűség, az ellenfél tisztelete, a szabálykövetés és a folyamatos önfejlesztés.

Annyi bizonyos, hogy a sport a jövőben is sokunk érdeklődésére tarthat majd számot, elvégre a mérkőzések (nézőként és játékosként is) izgalmasak, szórakoztatóak. Egy-egy aranyérmes, vagy világbajnok sportoló pedig olyan inspirációt jelent a fiatalságnak, ami garantálja, hogy a jövőben is lesznek kiváló atléták, akik tovább viszik majd a képletes lángot.

454 megtekintés, 1 a mai napon