Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Az intimitás és a kulturális tényezők

A kultúra alakítja az elképzeléseket arról, hogy milyen viselkedésmódok elfogadhatóak a férfiak és a nők számára, valamint arról, hogy milyenek a megfelelőek a férfiak és a nők között.

A nemi identitás és a kultúra szoros kapcsolatban áll egymással, mivel nemcsak az otthoni és a családi, hanem a munkahelyi és a közösségi mindennapi életre is hatással van. Bár kultúránként vannak eltérések, a legtöbb kultúrában létezik valamiféle munkamegosztás, amely jelzi, hogy milyen feladatok vagy munkák megfelelőek egy férfi számára, és melyek azok, amiket a nőknek kell elvégezni.

Ugyanígy van ez a szexualitást tekintve is, ami javarészt kulturális elvárások mentén létezik. Gondoljunk csak arra, hogy sok kultúrában a férfiaktól elvárják, hogy erősek, férfiasak legyenek, a nőktől pedig azt, hogy gyengék és elfogadók. Ha egy kevésbé nőies nővel találkozunk, akkor arról öntudatlanul is azt feltételezzük, hogy megpróbálja átvenni a férfi szerepét a társadalomban.

A kulturális meggyőződések, hatások folyamatosan változnak és ezáltal folyamatosan változik az is, hogy melyek a férfiak és a nők számára elfogadható viselkedésformák. Egy bizonyos ponton pedig ezek a változások elősegíthetik az egyéni különbségek jobb megértését, az elfogadást, függetlenül attól, hogy valaki milyen nemű, vagy milyen szexuális orientációs kategóriába tartozik.

intim

A szexuális kultúra befolyásolja azt is, hogy az emberek mennyire nyitottak a kommunikációra, hogy milyen módon képesek megbeszélni problémáikat, vágyaikat a partnerrel. Igaz ez akkor is, ha megjelennek bizonyos problémák, mint amilyen az eltérő szexuális vágyak, vagy épp a merevedési zavarok.

Ezek hátterében többféle ok állhat, a legtöbbször a fizikai és lelki okok együttesen okozzák az erekciós problémákat. Egyre fiatalabbak is érintettek ebben, és az életkor előrehaladtával egyre nagyobb arányban szembesülnek azzal a férfiak, hogy képtelenek a szeretkezéshez szükséges ideig erekciót fenntartani. A probléma azonban kezelhető, és számos megoldási lehetőség létezik.

295 megtekintés, 2 a mai napon