Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Mik a legmodernebb trendek a padlóburkolatok terén?

A padlóburkolatok terén idén is hódit a laminált padló. Ez a népszerűség évek óta töretlen, hiszen a laminált padlók is évről évre újabb mintákkal, színekkel hódítják meg a vásárlókat. A laminált padlók állnak a legközelebb a parkettához, viszont lényegesen költségtakarékosabbak, mint a keményfa padlók.

Természetesen a keményfa padlók is igen keresettek, elsősorban a hajópadlókat és a svédpadlók is. A laminált padlókkal ellentétben, ezek valóban fából készülnek, ami az árukon is meglátszik.

A hidegburkolatok közül a padlólapok emelkednek ki, de hódít a kerámia is. Az idén is nagyon népszerűek a fahatású lapok, de eklektikus minták is igen keresettek. Színek tekintetében a termékpaletta még mindig végtelen, jelenleg a sötét színek a legkelendőbbek, mind a fürdőszobai, mind a konyha felhasználás terén. A kültéri burkolatok esetében az elmúlt évek trendjei nem változtak különösebben, ugyanakkor egyre inkább terjed, hogy a főleg bent használatos burkolatok kint is felhasználhatóak legyenek.

Modern és vagány – avagy hódít a beton 

padlokonyha

A kétezres évek eleje óta, amióta hazánkban is egyre népszerűbbek lettek a loft lakások, a betonpadló egyre nagyobb teret hódít. Kezdetben a szürke felületek voltak nagyon népszerűek, ám az igények a színek felé tolódtok, és természetesen a betonpadlók is követték ezt az irányzatot. A dekor cementnek, és persze a legmodernebb csiszoló és polírozó gépeknek köszönhetően a betonpadlók is szép, fényes, homogén felületek, melyek már nem csak a loft lakások kiváltságai, hanem más lakásokban is megtalálhatóak.

Elsősorban konyhákban és fürdőkben találhatóak meg, ugyanakkor az egyéb helyiségekben is előszeretettel használják, különösen padlófűtéssel kombinálva. A beton bár elsőre ridegnek, sőt hidegnek tűnhet, üvegfelületekkel kombinálva modern és vagány hatást kelt, de a klasszikus stílusba is beilleszthető a megfelelő színek használatával. A trendek között idén sem szorul háttérbe a beton használata, és a termékpaletta is egyre szélesebb szín és minták tekintetében is.

511 megtekintés, 1 a mai napon