Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Wroclaw idén Európa Kulturális Fővárosa

Lengyelország hazánkhoz hasonlóan rendkívül csodálatos tájakkal és turisztikai célpontokkal rendelkezik, ezáltal például Varsó, Krakkó vagy Gdansk mindmáig a legszebbek közé sorolható. Miután azonban au Európai Kulturális Bizottság hivatalosan megválasztotta 2016 Európa Kulturális Fővárosának, a jövőben ezekhez a csodálatos városokhoz már Wroclaw-ot is felírhatjuk majd.

Wroclaw, mint Európa virága

Wroclaw egy az Odra mellett épült csodálatos település, amelynek története több mint 1000 évre nyúlik vissza. Alsó-Szilézia egyik közigazgatási központjaként rendkívül barátságos célpont, ami számtalan turisztikai látnivalóval, főként történelmi emlékhellyel rendelkezik, ami mellett lakói egyáltalán nem tartják hétköznapi városnak. Ezt is alátámasztja, hogy sokan és sok helyen Európa virágának is nevezik, hiszen páratlan építészeti stílusával, hangulatos történelmi utcáival, varázslatos parkjaival és különleges hangulatú ivóival garantáltan mindenkit lenyűgöz, aki ide téved, nem beszélve a város csodálatos kulturális és egyéb rekreációs intézményeiről.

  • Hova utazzál a nyáron? – a gyik.hu megmondja

A város ezen sokszínűsége elsődlegesen a fentebb már említett gazdag történelmi múltnak köszönhető, valamint annak, hogy rengeteg kultúra találkozási pontjáról beszélünk, hiszen a lengyelek mellett jelentős mennyiségben élnek, illetve éltek itt németek és csehek is. A város tehát egy nagyon fontos kereskedelmi csomópontnak tekinthető, és bár éveken át nem is Lengyelországhoz tartozott, sajátosságait így is képes volt megtartani.

Wroclaw látnivalói

Wroclaw idén Európa Kulturális Fővárosa

Wroclaw idén Európa Kulturális Fővárosa

Természetesen nem véletlen, hogy Wroclaw megkapta Európa Kulturális Fővárosának a díját, hiszen rengeteg különlegesség várja itt a turistákat. Az élettel teli wroclawi piactér mellett – amely kiköpött mása a krakkói vagy a poznani piactérnek – ott a csodálatos Városháza, avagy a város egyik szimbóluma, amelyben a Művészeti Műzeum mellett megtalálható az úgynevezett Swidnicka Pince is, amely nem csak a város, hanem Európa legrégebbi éttermeként van számon tartva.

Szintén a kötelező látnivalók közé sorolható még az Ostrow Tumski, a város legrégebben lakott gótikus katedrálisa, amelyet a 13. és a 14. század derekán építettek, de kihagyhatatlan ezen felül a Raclawicka Panoráma, amely nem csak egy igazán különleges művészeti alkotás, hanem minden lengyel iskolásnak meg kell néznie életében legalább egyszer.

A műemlékeken és a látványosságokon túl azért természetesen a modern kor is nyomot hagyott már a városon, ezáltal ott van például a több mint 210 méter maga Sky Tower irodaház, ahol a 49. emeleten található kilátó mellett egy óriási bevásárlóközpont is működik. Wroclaw rendelkezik továbbá saját állatkerttel is, de tavaly óta saját Afrikárium is nyílt itt, aminek részeként páratlan alapossággal ismerhetjük meg Afrika sajátosságait. Kiemelendő még továbbá a látványosságok listájáról a Hala Stulecia és a Japán Kert, amelyek néhány évvel ezelőtt még a UNESCO Világörökségek listájára is felkerültek.

1832 megtekintés, 1 a mai napon