Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Tavaszi nagytakarítás: Jakuzzi

Akár kültéri, akár beltéri masszázsmedencével rendelkezünk, a nyári időszakban rendszerint sokkal többet használjuk jakuzzinkat, mint normál esetben, éppen ezért tavasszal az emberek többsége egy alapos nagytakarítást hajt végre jakuzziján.

Amennyiben mi ezt elmulasztottuk volna korábban, vagy az idén, esetleg nem is tudtunk arról, hogy erre szükségünk van, akkor most érdemes megnézni az alábbi listát, amely átveszi, hogy milyen teendőink vannak ahhoz, hogy az alapos nagytakarítást és a vízcserét követően őszig semmi gondunk se legyen a takarítással, ezáltal legfeljebb csak a vizet kelljen újra és újra cserélni benne.

1. A tiszta csőrendszer titka

jakuzzi tavaszi nagytakarítása minden esetben már akkor elkezdődik, amikor a vizet még le sem engedtük, ezáltal benne van az állott, vélhetően már alaphangon piszkos víz. Ez azért jó, mert érdemes beletenni néhány gyorsan feloldódó, a legmakacsabb szennyeződések és egyebek ellen is hatásos csőrendszert tisztító tablettát, ami garantáltan képes lesz megszabadítani medencénket minden lerakódott kosztól még azokon a helyeken is, amelyek nem láthatók, vagy nehezen megközelíthetők.

2. Jöhet a víz leeresztése

Ha a tabletta megtette a hatását, ezáltal alaposan megtisztította az egészet, keringessük át alaposan a vizet, hogy biztosan a csövek minden eleme megtisztuljon, majd ezt követően leereszthetjük a jakuzzi teljes víztartalmát. Ezután kikapcsolhatjuk az elektronikát, és folyassuk ki a vizet, amit fel lehet használni autómosásra, de egy bizonyos idő után akár virágok öntözésére is, hogy az sok víz ne vesszen kárba.

jacuzzi

3. Tisztítsd ki a medence belsejét

Sokan úgy vélik, hogy mivel amúgy is folyamatosan víz van benne, a medence belseje nem lehet koszos, holott itt gyűlik össze a legtöbb kosz, ami főként ritkább használat esetén nagyon könnyedén megmutatkozhat. Éppen ezért a megfelelő tisztítószerek segítségével másszunk csak bele az üres medencébe, és jól sikáljuk át az egészet, de törüljük át a tetőt – annak belsejét is –, a lámákat, a fejpárnákat, hogy minden makulátlanul tiszta lehessen.

4. A szűrőt is tisztítsuk ki

Ha mindezzel megvagyunk, akkor az utolsó lépés a szűrő megtisztítása, ami egyrészt a lerakódott szennyeződések eltávolításán túl azért is fontos, hogy a friss és tiszta víz ne koszolódjon be rögtön. A szűrőt vegyük ki és a megfelelő eljárással, illetve vegyszerekkel tisztítsuk meg a szennyeződésektől. Ha mindezzel elkészültünk, jöhet a medence feltöltése!

Írta: drspa.hu

1034 megtekintés, 2 a mai napon