Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Így spóroljon a moziban

Sokan azért nem járnak mostanában moziba, mert magasak a jegyárak. Egy négytagú családnak akár több mint tízezer forintba is kerülhet egy mozizás a fővárosban. Kultúra ide vagy oda, ezt nem mindenki engedheti meg magának, pláne nem túlságosan sűrűn.

Egyre nagyobb drágaság

Sajnos a kultúra egyre drágább hazánkban, nem mindenki tud megfizetni sem rendszeresen, sem néha napján több ezer forintos színházjegyet vagy mozijegyet, pedig kikapcsolódni kell. Nem ritka, hogy egyetlen moziélmény kétezer forintot kóstál, és ehhez még nem is feltétlenül kell 3D-s vagy 4D-s élményűnek lenniük. Ha egy négytagú család elmegy a hétvégén a moziba, akkor akár nyolcezer forint is lehet, csak a film. És akkor még nem beszéltünk az egyéb dolgokról, a kukoricáról, az üdítőkről, a gyerkőcök számára csábító figurás termékekről, amik hívogatóak, és nem mellesleg igen borsos árúak.

Sajnos egyre drágább a mozi, szerencsére van lehetőség a költségek csökkentésére

Sajnos egyre drágább a mozi, szerencsére van lehetőség a költségek csökkentésére

Lehet olcsóbban is csinálni!

A fővárosban számtalan mozi kínálja a népszerűbb filmeket, ha ilyenekre szeretnénk eljutni, akkor egyszerűen csak hasonlítsuk össze az árakat, meg fogunk döbbenni a különbségeken. Bár nem feltétlenül etikus dolog, de be is vihetünk üdítőt vagy zacskós kukoricát, nem muszáj négy- vagy ötszáz forintért palackos vizet venni a mozi büféjében. Bár egy zacskós kukorica nem olyan, mint a frissen pattogtatott, de akár ötödannyiba is kerülhet.

Szinte minden moziban található akciós nap. Ilyenkor a jegyárak olcsóbbak mindenki számára, ha kibírunk pár napot, akkor inkább várjuk ki az akciót. Sajnos ezeken a napokon a legtöbb helyen más kedvezmény nem vehető igénybe, pedig szinte az összes moziban adnak diákkedvezményt. A diákkedvezmény azért is jó, mert nem kizárólag a nappali tagozatos hallgatók és a gyerekek részesülhetnek belőle, hanem az estisek, a levelezősök és a távoktatásban tanulók is, utóbbiak például csak ilyen kedvezményekre használhatják a kártyájukat, másra nem igazán jó.

Az sem elhanyagolható, hogy a mozik sokszor adnak családi vagy csoportos kedvezményt. Ha nem is olyan nagy a család vagy a baráti társaság, akkor is érdemes lehet riadóztatni az ismerősöket, hátha valakinek éppenséggel van kedve velünk tartani.

Természetesen drasztikusan nem lehet lecsökkenteni a mozizás költségeit, de a fenti pár trükkel akár ezreket is spórolhat egy család.

2144 megtekintés, 1 a mai napon