Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

Bestsellert írásának lépései

A bestseller olyan könyv, amely sok eladást ért el és ismertté vált. Kétféle bestseller létezik. Először is, egy bestseller, amely egy bizonyos ideig tart, általában rövid ideig. Másodszor, a longseller, azaz olyan könyv, amely hosszú időn keresztül sokat fogy. Hogyan írjunk ilyet?

Eredeti ötlet

Ahhoz, hogy kitűnjünk a tömegből, jó könyvet kell írnunk. Sokszor halljuk, hogy újat már senki sem találhat ki, azonban eredeti nézőpontok még mindig léteznek.

Az olvasók

Az eredeti ötlet kitalálása és megírása után jöhetnek az olvasók. Nagyon fontos az olvasótábor kiépítése. Ma nem könnyű közönséget építeni, nem megy egyik napról a másikra. Minőségi találkozási pontokat kell létrehoznunk, például egy weboldalt, egy Facebook- vagy Instagram-oldalt, ahol az emberek nem barátságból vagy személyes ismeretségből követnek, hanem az írói munkánk miatt.

Ne kerüljük ki a szerzői munkának ezt a részét. Ha figyelmesek vagy, a közönség el fogja mondani nekünk, hogy mire van szükségük, mit szeretnének. Ezeket az értékes információkat szem előtt tartva válasszunk ki egy vagy több közösségi hálózatot, és osszunk meg minőségi tartalmat a követőinkkel.

Ha kész a könyv, küldjünk ingyenes példányokat

best

Az előolvasók aranyat érnek. Az ingyenes példányok elküldése az irodalmi és újságírói közösség befolyásos szereplőinek lehetővé teszi, hogy egy könyv már a megjelenés előtt ismertté váljon, és várakozást keltsen az olvasók körében. A címzettek sok ilyen példányt elfelejthetnek, de egy-két jól elhelyezett könyv a megfelelő influenszer kezébe kerülve robbanásszerűen megnövelheti az eladásokat és az online népszerűséget.

Gondoljunk a könyvedre, mint egy üzletre

Az autógyárak, italpalackozók vagy bármely más tömeges fogyasztási cikk gyártója nem úgy kezd el gyártani több millió darabot a termékéből, hogy nem tudja, kinek fogja eladni. Ugyanez vonatkozik az íróra is: az írás mindig üzlet.

Ne magyar nyelven

Magyarországon magyar nyelven írunk, de egy jó fordítás csodákat tehet. Sajnos, ma bestsellert csak angolul tudunk kiadni.

526 megtekintés, 1 a mai napon