Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

A maszkhordás egyes országokban egyet jelent a kultúrával

Sok japán naponta visel arcmaszkot, amikor télen terjed az influenza, vagy amikor sok a japán cédrus és ciprusfa pollenje a levegőben. Mióta a koronavírus terjedni kezdett, Japánon kívül szinte minden országban megjelentek ezek az apró kiegészítők.

Sok külföldi számára azonban érdekes lehet, hogy a japánok már a COVID-19 terjedése előtt is megszokták az arcmaszk mindennapos viselését.

A Hipertextual szerint a legrégebbi maszkok állítólag azok, amelyeket a bányászok hordtak az Iwami Ginzan ezüstbányában, amely a világörökség része. A fukumen (szó szerint “szerencsét hozó maszkok”) néven ismert kiegészítőket úgy készítették, hogy több réteg selyemszövetre fukumen tanninokat (a fukumenlé erjesztésével előállított folyadékot) vittek fel, majd a rétegek közé szilvapépet helyeztek. Ezek a Fukumenek nélkülözhetetlenek voltak a dolgozók számára.

A járványok tovább fokozták a maszkviselést

A maszkok iránti kereslet gyorsan nőtt, ahogy az 1918-as influenza elterjedt az országban. Úgy tűnik, hogy az utcákon információs plakátokat helyeztek ki, hogy az embereket arra ösztönözzék, hogy ilyenkor maszkot viseljenek. Nagyon sok ember életét mentették meg azzal, hogy lemondtak a saját kényelmükről, és inkább eltakarták magukat.

ideje

Később, 1934-ben az influenza ismét elterjedt, ezért a maszkok megint népszerűvé váltak Japánban, mint a fertőzés megelőzésének módszere. Ettől kezdve az arcmaszkok egyre inkább elterjedtek az országban, főleg amikor influenzajárvány tört ki, de megfázáskor és rosszullétkor is szívesen felvették, és a mai napig megteszik. Náluk teljesen természetes volt, hogy gond nélkül magukhoz vegyék ezeket az apró kiegészítőket.

Ha ebben a varázslatos országban tartózkodunk, akkor koronavírus nélkül is látni fogjuk a maszkokat. Az is érdekes, hogy a lakosság körében rengetegen szenvednek az allergiáktól, ami szintén könnyíthető az arcuk eltakarásával. Az új koronavírus terjedésével a mindennapi életben már megszokottá vált a maszk viselése, ma már évszaktól függetlenül.

577 megtekintés, 2 a mai napon