Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

A kultúra és a szex – csókok, előjáték, kommunikáció

Világszerte széles spektrumon mozognak a szexuális aktivitásnak tekinthető viselkedések, egyes társadalmak hajlamosak előmozdítani, beépíteni a kultúrájukba, mások elnyomják.

A SexInfo Online annak járt utána, hogy mit is jelent a szexuális kultúra és milyen aspektusai vannak.

A kultúrák általában azt is megszabják, hogy egy társadalom milyen általános hiedelmeket vall a szexuális tevékenységekről, és érdemes tiszteletben tartani más kultúrákat és azok hiedelmeit még akkor is, ha azok tabunak tűnnek. A kultúrák közötti szexuális különbségek inkább általánosságok, tehát nem határozzák meg az egyes kultúrákon belüli összes tapasztalatot.

Az indiai hinduk például általában kerülik a csókolózást, mert úgy vélik, hogy az szimbolikusan beszennyezi a közösülés aktusát, de nem minden hindu osztja ezt a nézetet. A szexuális tevékenység nagyon sokrétű, a csókolózás, az orális szex, a maszturbáció és az előjáték is része.

aktivan

És míg a csókolózás a nyugati társadalomban a szexuális izgalom egyik alapvető forrása, sok más kultúrában nem gyakori vagy épp teljesen hiányzik. De ugyanígy vannak különbségek az előjátékkal kapcsolatban is. Az előjáték a partnerek közötti fizikai, érzelmi interakciókat jelenti, amelyek szexhez vezetnek. Ez is széles spektrumon helyezkedik el, ami magában foglalja a csókolózást, simogatást, érzéki érintést, orális szexet, de nem korlátozódik ezekre.

Bármit magában foglalhat, ami szexuális izgalmat kelt. Az előjáték a nyugati kultúrákban jellemzően rövid és általában a közösüléshez vezet, a keleti társadalmakban pedig hosszabb ideig tart. A nyugati kultúrákban az előjáték voltaképp előkészíti a közösülés fő eseményét. Más kultúrákban teljesen más jelent, a melanéziai Trobrian-sziget lakói például a szexuális izgalom fokozásának egyik módjaként nyálat cserélnek és addig harapdálják egymás ajkát, amíg vér nem folyik ki belőle.

A szexualitással kapcsolatos kommunikáció is eltérő az egyes társadalmakban, vannak, akik nyitottan kezelik, mások ódzkodnak ettől. Azonban, ha valamilyen probléma, például merevedési zavar van jelen a mindennapokban, akkor arról érdemes beszélni. Sokszor az életmódbeli változtatások is jó hatással lehetnek ezekre a zavarokra, máskor viszont orvosi segítségre lehet szükség.

333 megtekintés, 1 a mai napon