Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Kattintson IDE!
Hirdetés feladása

A helyi boltoktól Kínáig, avagy a vásárlás kultúrája

A vásárlás kultúrája az utóbbi évtizedben teljesen új szintre lépett. Nem is olyan régen még a helyi boltokból szereztük be a megfelelő kellékeket, órákig autóztunk azért, hogy egy nagyobb városban vehessük meg azt, amire régóta vágyunk. A telefonok megjelenésével a legnagyobb cégekre bíztuk magunkat, és közvetlenül tőlük vásároltuk a felnyitható, csúsztatható, végül pedig az érintőképernyős mobilokat.

Az emberek máshogy álltak hozzá a vásárlásokhoz, mindig személyesen és megbízható helyekről.

Ezután jött a képbe az internetes vásárlásnak a lehetősége, ami akkor még nem számított elterjedtnek. Megjelentek az első olyan boltok, akik csak online tartottak nyitva. és a vásárlás után valamelyik csomagküldő szolgálattal juttatták el hozzánk a kiválasztott terméket.

Az emberek eleinte tartózkodtak ettől a vásárlástól, azonban miután néhány eszközt máshol nem lehetett beszerezni, mégis kezdett divatba jönni. 2009 környékén már telefonokat is vehettünk interneten keresztül, ráadásul jó árakon.

Vásároljunk akár Kínából is

telefonvasarlaselott

Napjainkra az internetes vásárlás új méreteket öltött, lassan kitúrja a bolti lehetőségeket. Ma már szinte bármit megrendelhetünk a láthatatlan boltokban, legyen szó ruháról, táskáról, cipőről, vagy elektronikai termékekről. A legtöbb internetes bolt olyan garanciát ad a termékek mellé, amivel 14 napon belül bármit visszavihetünk, vagyis visszaküldhetünk.

Mára nem fél senki az internetes vásárlástól, azonban az új ellenségre, a csalókra kell csak odafigyelni, akik kihasználják ezt a modern forradalmat.

Az utóbbi pár évben nemcsak helyi boltoktól tudunk terméket beszerezni, hanem akár a gyártási országokban is vásárolhatunk. Például, ha olyan telefont, tabletet vagy egyéb elektronikai eszközt akarunk, amelyek Kínából származnak, akkor akár az országból is megvehetjük jóval kedvezményesebb áron.

A kínai vásárlás egyetlen hátránya a hosszú várakozási idő, azonban sok pénzt tudunk megtakarítani vele. A bátrak akár elektromos rollereket és számítógépeket is az interneten keresztül vesznek meg, ami kényelmes és biztonságos.

1170 megtekintés, 1 a mai napon